Mobilmenu:

Vælg menupunkt - eller pil ud for punktet for at vælge menupunkt i undermenu.

Lokalhistoriske billeder, historier og informationer om livet i landsbyen Tårup på Østfyn i årene 2013 - 2023

Velkommen til Tårupportalen

Lokalhistoriske billeder, historier og informationer om livet i landsbyen Tårup på Østfyn i årene 2013 - 2023

Lindas køkken i oktober 

Ingredienser

Til 4 portioner:

1,5 kg oksekød, koge kød
Olivenolie
Salt,peber
1/2 l rødvin
100 g spæk (italiensk krydderspæk)
4 løg
1 fed hvidløg
2 gulerødder
2 stilk bladselleri
Krydderurter, enebær, laurbær, salvie, rosmarin.
250 g flåede tomater
1/4 l suppe 

Tilberedning

Snør kødet med bomulds snor. Gnid stegen med salt og peber. Brun på alle sider i halvdelen af olien til den har en pæn farve. Tilsæt det halve vin lidt af gangen og lad den koge ind.
Ordne grøntsagerne og skær dem i mindre stykker.
Skær spæk i tern.
Steg spæk, løg og grøntsager let på panden i resten af olien med krydderurterne, og hæld dem efter 2-3 min. i gryden med kødet.
Tilsæt resten af vinen, tomaterne og suppen.
Lad kødet simre i 2 timer til kødet er meget mørt.
Tag kødet op og lad det køle let af og skær det i skiver.
Tag laurbærblade og rosmarinkvistene op fra gryden og kasser og blend resten af grøntsagerne og krydderurterne let og smag til med salt og peber og server dette som sovs over kødet. 

Tip

Server med polenta el. kartoffelmos - en rodfrugtemos ville smage godt.


God Appetit!
Hilsen Lindas køkken