Mobilmenu:

Vælg menupunkt - eller pil ud for punktet for at vælge menupunkt i undermenu.

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

Velkommen til Tårupportalen

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

Påtænker du at flytte til Tårup og bosætte dig her, er du velkommen til at komme forbi og få et indtryk af vor lille aktive landsby. 

Tårup er en velfungerende og levende landsby med lynhurtigt fibernet, godt foreningsliv og et meget aktivt fællesskab.
Landsbyen Tårup er naturskønt beliggende nær Storebælt og med dejlige skove omkring. Kun 10 km fra Nyborg med motorvejstilkørslen mod Jylland og Sjælland og få km til skolen, hvortil der er cykelsti og skolebus.

Kigger du efter hus/ejendom, så kig her på Boligsiden

Har du spørgsmål i forbindelse hermed, er du meget velkommen til at kontakte Tårupportalen.
Det kan være en god ide at læse bogen, om hverdagslivet  i den Østfynske landsby Tårup og Udviklingsplanen for Tårup. 

Du er også meget velkommen til at læse meget mere om livet i Tårup, her på www.taarupportalen.dk 

Hvad siger tilflytterne om Tårup:

2020 - Minka Heilmann og Flemming Henningsen:

Minka Heilmann og Flemming Henningsen bor på Åvej 2 sammen med deres labrador Hugo. Flere har sikkert mødt Flemming når han cykler rundt og lufter Hugo - i al slags vejr !
Flemming er oprindeligt ingeniør og er for nylig gået på pension. Minka - der er født i Sisimiut (Holsteinsborg) har valgt at bo i Danmark - er socialrådgiver og ansat i et projekt under Odense kommune. De har 3 voksne børn som bor hhv. på Sjælland og Fyn samt snart 4 børnebørn.
Når sandheden skal frem, er det faktisk et par år siden parret købte huset på Åvej. Det har været et meget omfattende renoveringsprojekt, som først nu er helt færdigt. To udbygninger er revet ned og af beboelsen er det faktisk taget og ydermurerne der står, som da det blev købt. Gulve er gravet op, nyt badeværelse, køkken m.v.
"Flemming skal helst holdes igang" smiler Minka. Det er også en af grundene at parret - der boede i Fraugde - valgte huset på Åvej. Stor grund, afstand mellem husene og masser af muligheder. Når valget faldt på Tårup, har det at gøre med beliggenheden tæt på skov og strand.
Af fritidsinteresser kan nævnes kunstmaleri. Begge maler og Minka har udstillet ved flere lejligheder. Flemming er p.t. igang med at opfører en bygning der skal anvendes til atelierVi er glade for at bo i Tårup og har planer om - fremover - at deltage i nogle af de mange muligheder der er for at deltage i nogle af de fælles aktiviteter, vi har i Tårup, fortæller Minka og Flemming.

2020 - Helga-Marie Nordby og Crispin Gurholt

Helga-Marie Nordby og Crispin Gurholt flyttede ind sammen med deres lille datter Dagny (snart 3 år) i Brandgaden 5 i Tårup den 3. januar 2020.
Den lille norske familie flytter hertil fra Berlin, hvor de har boet en del år. Familien havde lyst til at komme væk fra storbyen og havde overvejelser om at flytte tilbage til Norge, men blev inspireret af Tårup, da de var på besøg her sidste år i august. Deres gode bekendte Ins og Martin på Kajbjergvej var også en medvirkende årsag til at det blev Tårup.

Helga-Marie er kurator og sætter kunstudstillinger op i forskellige lande. Crispin er udøvende kunstner og arbejder med maleri, foto og video. Ja og lille Dagny er startet i Børnehuset Skattekisten ved 4kløverskolen i Frørup og er godt på vej til at lære dansk.

2019 - Kathrine og Michael

Katrine og Michael Høj flyttede ind på Tårup Byvej 29 den 1. juli. Tilsammen har de to drenge Viktor på 4,5 år og Malthe på 5 år. I øjeblikket er de i gang med en totalrenovering af deres hus - de er nået lang med underetagen og når den er færdig, går de i gang på 1. sal. Katrine er sygeplejestuderende i Odense og har været det i 1 år nu og Michael er uddannet elektriker og arbejder også i Odense. De fandt til Tårup gennem Katrines veninder, som også bor her.

2019 - Tove og Fin

På Holmegaarden - Kirke Alle 13 - er Tove Damgaard Andersen og Fin Andersen flyttet ind den 1. juni og er allerede faldet godt til. De kommer fra et sted i nærheden af Frederiksværk på Sjælland og valgte Holmegaarden i Tårup efter at have været lidt omkring på Østfyn i deres søgen efter ny bolig. Tove har tidligere været bibliotekar og Fin har bl.a. haft en garnbutik og arbejdet som gardinmontør. 

2019 - Iris og Martin

På Kajbjergvej 7 er Iris og Martin flyttet ind sammen med deres børn den 1. oktober.
Iris er hollænder og Martin er nordmand og de har mødt hinanden i Tyskland. De har boet i Berlin, men ingen af de to er bymennesker og har derfor et stykke tid søgt efter et godt sted for familien at bo og valgte Tårup. Iris taler mest engelsk - indtil videre :-) og Martin taler tillige både norsk og dansk. De er begge to udøvende kunstnere.

2019 - Heidi, Henrik, Daniel, Frederik og Anna

Vi er en familie på fem som flytter i huset på Bækvej 9. Vi er et pædagog par med to drenge på 17 og 12 år (Daniel og Frederik) og så har vi en datter på 4 (Anna). Vi har boet i Langå et par år men faldt pladask for Tårup og vore nye adresse. Vi glæder os rigtig meget til at lære folk at kende i byen, så i skal være hjertelig velkomne til at komme forbi og hilse på. Vi får nøglen til huset i morgen, men flytter først sådan rigtig ind i den kommende weekend.
Vi er meget åbne og vil rigtig gerne engagere os i byen og menneskene. Jeg (Henrik) har været en del af støtteforeningen i Langå og har derforuden arrangeret en del koncerter i forsamlingshuset og stuekoncerter i egen stue, Heidi (kvinden i huset) har siddet i Landsbyrådet i Langå. Vi kommer gerne til arrangementer og deltager i byens liv så prik os endelig på skulderen når der sker noget i byen. Drengene går på Svindinge Friskole og Anna i Villa Villakulla som er børnehaven der hører med til skolen. De er rigtig glade for det sted og skal fortsætte med at gå der. Vi glæder os rigtig meget til at flytte ind i huset - og igen - kom endelig forbi og hils på.

2018 - Hanne dahl og Henning Kastell

"Da vi planlagde vores pensionisttilværelse efter at have arbejdet mange år som henholdsvis afdelingssygeplejerske og teknisk projektchef/ingeniør i Region Hovedstaden og besluttede at lave et projekt sammen, faldt tanken på et lille familiehotel eller et B&B. Vi søgte derfor på nettet efter egnede ejendomme og fandt ejendommen her på Tårup Byvej 3B, som er den perfekte ejendom til formålet.
Efter at have været i huset og orienteret os om landsbyens aktive liv på Tårupportalen, besluttede vi os for, at sælge vores villa i Charlottenlund, rive vores tilværelse op med rod og flytte til Tårup den 1. juli 2018, for at realisere vores drøm om et hotellignende B&B - Villa Kastell-B&B.
Den næste tid skal bruges til at istandsætte ejendommen og deltage i landsbyens liv, så vi hurtigst muligt kan blive en del af det lille samfund."

Hanne Dahl og Henning Kastell
Villa kastell B&B

2018 - Anders Vejen Andersen og Ingrid Vejen Kristensen

Kunstnerparret Anders Vejen Andersen og Ingrid Vejen Kristensen blev smækforelsket i en gammel gård ved Tårup Landsby. Det blev kærlighed ved første blik og duften af barndomsminder i forrummet til svinestalden og garagerne afgjorde købet på et øjeblik. Designlejligheden i København blev byttet med en gammel gård og 3 tønder land. Havens 130 år gamle bøgetræ, gårdens imponerende placering på bakketoppen, med udsigt så langt øjet rækker og de mange kvadratmeter ladebygninger med uendelige muligheder for kreative boltrerum gjorde bare beslutningen endnu bedre.
Ingrid og Anders har i 2019 etableret Vejenlyst - kunst, kultur og natur på deres ejendom.

2017 - Malika, Patrick og Anja

"Tårup er lidt tilfældigt, men der var et ledigt hus, og da jeg undersøgte området nærmere, betød det meget der er en skole tæt på og at man er ganske tæt på vandet og ikke mindst Nyborg. 
Det der afgjorde det, var at det virker som om i har et godt sammenhold og at det derfor vil være lettere at finde gode bekendtskaber i byen og omegnen."

2016 - Rumle og Janne

"Efter 4 år i lærerbolig på Ryslinge Højskole var det tid til et sceneskift, og i september flyttede min nu 13-årige søn Rumle og jeg til Tårup. Da jeg altid gerne har villet vinterbade var det en medvirkende faktor, at vi er tæt på strand, og vi var heldige at få en fin lille bolig midt i Tårup. Vi er rigtig glade for at bo her og er blevet taget så fint imod af naboerne."

2016 - Jørn og Nana

"Vi har ledt efter et fælles sted nær Ørbæk og meget gerne med lidt skov og tæt ved havet. Vi er friluftsmennesker begge to. Sejler havkajak, fluefisker så meget vi kan få tid til og desuden er Jørn bueskytte.
Tårup var et godt bud. Naturen her er fantastisk og vi havde desuden hørt, at det var et aktivt lille samfund, hvor man "kom hinanden ved". Endnu et plus.
Da huset på Lersey Alle blev ledigt, slog vi til og har absolut ikke fortrudt det. Her er dejligt!!"

2015 - Familien Hassan

"Familien Hassan flyttede til Brandgaden i december sidste år. De er kurdiske flygtninge fra Syrien og familien består af far Ahmed, mor Khaleda, sønnen Hawas på 12 og tvillingerne Jenbohar og Abdulla på 7 år. I juli måned er lillebror Dilawar kommet til. Der går lige nogle år inden han kan følges med sine 3 søskende, der er rigtigt glade for at gå i Firkløverskolen i Frørup.
Familien har været 3 år i Danmark og sætter stor pris på at bo i Tårup. Gode og hjælpsomme naboer, dejlig have og smuk natur – og så naturligvis fred og ro!"

2015 - Familien Buhrkall

"Vi har set på huse de sidste to år på hele Fyn og da vi kom til Tårup faldt vi for stedet.
Alt som vi har ledt efter er her: tæt på skov, strand , stille og rolig område med lokal miljø, skole og ikke langt fra en stor by.
Vi nyder naturen og har været heldige at se rådyr, dådyr og et rigt fugleliv gennem vores vandreturer i omgivelserne og fra huset."

2015 - Familien Gertsen

"Det var først og fremmest beliggenheden op til Tåruplund og det dejlige hus der gjorde udslaget. Vi må indrømme at vi ikke kendte Tårup, før vi så på et par huse her. Men den naturskønne beliggenhed – ikke langt fra Storebælt – og de velholdte huse gør Tårup til et attraktivt sted at bo. Der gik 4 måneder fra vi købte huset til vi kunne overtage det – så det var fint at vi kunne følge med i Tårupportalen, for at danne os et indtryk af livet i landsbyen."

Hørageren en sommerdag 

Hørageren en sommerdag - og herunder Brandgaden

Brandgaden