Ingredienser
Til 4 portioner:
1 stor poulard el.hane
40 g smør el. Raps olie
Salt,peber.
1-2 fed hvidløg
2 spsk. Cognac
250 g skalotteløg
1-2 gulerødder
1/4 selleri
250 champignoner
Lidt persille
Lidt timian
1-2 laurbærblade
4 dl rødvin (ikke for sød)
Evt. 1-2 spsk. Hvedemel
Tilberedning
Hanen parteres og brunes i en stegegryde
Tilsæt salt, peber samt hvidløg
Kødet kan flamberes med cognac
Herefter tilsættes de hele skalotteløg, gulerødder der er skåret i skiver og selleri i tern, samt persille, timian og 1-2 laurbærbladet
Rødvin skænkes ved
Retten dampes ved svag varme.
Ca. 10 min.inden retten er færdig tilsættes de rensede og halverede champignoner.
Sovsen kan jævnes med lidt hvedemel el. Maizena
Hertil kan serveres ris el. flute.
Tip
Salat:
Da vi har taget hul på en selleri vil det være oplagt at lave denne salat til:
Bagt selleri med gremolata på grøn bund
God Appetit!
Hilsen Lindas køkken