Ingredienser
Til 4 portioner:
500 g kikærter på glas el. dåse.
2 gulerødder
2 stilke bladselleri
1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
1 Kvist rosmarin
Salt og peber
Tilberedning
Dræn kikærterne i en sigte, skyl dem grundigt, du kan også vælge at bruge tørre kikærter, de skal stå i blød natten over.
Kog kikærterne i et hold nyt vand ca 45 min.
Skræl gulerødderne, skyl og tør bladselleri, pil løget.
Hak alle grøntsagerne groft.
Svits grøntsager og kikærter kort tid i olivenolie i en rummelig gryde. Tilsæt vand og kog kikærter og grønt i 20 min.
Purer suppen til den er fløjsagtig med en stavblender .
Pil hvidløg og knus det let og varm det i olivenolie sammen med rosmarinkvistene, tilsættes den varme suppe.
Der kan også tilsættes et par frosne spinat kugler.
Tip
Kogte kikærter kan godt opbevares på frost.
Lav f.eks. humus til en frokost el, madpakke.
God Appetit!
Hilsen Lindas køkken