Ingredienser
Til 4 portioner:
1/2 lille hvidkål
2 gulerødder
1 lille porre
6 dl letmælk
3 spsk hvedemel
1 bundt persille
4 silde fileter
1 æble
1-2 tsk dijonsennep
4 spsk rugmel
Salt og peber
1-2 spsk smør
800 g kogte kartofler
Tilberedning
Kålstuvning:
Fjern de yderste blade og stokken af kålhovedet. Snit kålen fint.
Skræl gulerødderne og skær i små tern.
Rens porren og skær i skiver.
Kog kål, gulerødder og porre i lidt vand, så det kun lige dækker i ca. 3 min.og afdryp.
Hæld 5 dl mælk i en gryde og varm mælken op.
Ryst resten af mælken sammen med melet til en jævning. Rør jævningen i mælken under omrøring. Kog saucen i ca 5 min. under omrøring.
Tilsæt grøntsager og hakket persille og smag stuvningen til med salt og peber.
Stegte sild:
Pensl sildefileterne indvendingt med Dijonsennep og krydr med salt og peber.
Skær æblet i tynde skiver. Læg et par skiver på hver sildefilet og fold dem sammen på den brede led.
Vendes i rugmel, og steges ca. 4 min på hver side.
Tip
Der findes sildefileter på frost i supermarkedet.
Pynt evt. retten med forårsløg.
God Appetit!
Hilsen Lindas køkken