Ingredienser
Til 4 portioner:
1 lille blomkål
en håndfuld bredbladet persille
en håndfuld nødder eller mandler
3 spsk. god olivenolie
3 spsk. æbleeddike
2 spsk. sennep
1 spsk akaciehonning eller anden flydende honning
1/4 tsk. salt
Lidt friskkværnet peber
Tilberedning
Blomkålen deles i buketter og snittes fint i en foodprocessor.
Det kommer til at ligne bulgur.
Mandlerne snittes groft, i maskinen eller i hånden.
Persillen nibbes fri for stlke og snittes groft.
Dressingen piskes godt sammen, smag evt. til med mere sødt eller surt.
Det hele blandes sammen, gem lidt persille til pynt.
Det er godt at have det klart 10 minutter før servering, så det lige kan marinere.
Tip
Har man ikke en foodprocesssor kan blomkålen evt. snittes meget fint på et mandolinjern, men så bliver det en lidt anden struktur.
Æbleeddike - jeg bruger den fra Claus Meyer, den fås i Super Best, jeg bruger også Maille dijonsennep, fås samme sted.
God Appetit!
Hilsen Lindas køkken
Gæstekok Else Hellesøe