Mobilmenu:

Vælg menupunkt - eller pil ud for punktet for at vælge menupunkt i undermenu.

Lokalhistoriske billeder, historier og informationer om livet i landsbyen Tårup på Østfyn i årene 2013 - 2023

Velkommen til Tårupportalen

Lokalhistoriske billeder, historier og informationer om livet i landsbyen Tårup på Østfyn i årene 2013 - 2023

April - Gæstekok Else Hellesøe 

Ingredienser

Til 4 portioner:

1 lille blomkål
en håndfuld bredbladet persille
en håndfuld nødder eller mandler

3 spsk. god olivenolie
3 spsk. æbleeddike
2 spsk. sennep
1 spsk akaciehonning eller anden flydende honning
1/4 tsk. salt
Lidt friskkværnet peber

Tilberedning

Blomkålen deles i buketter og snittes fint i en foodprocessor.
Det kommer til at ligne bulgur.
Mandlerne snittes groft, i maskinen eller i hånden.
Persillen nibbes fri for stlke og snittes groft.
Dressingen piskes godt sammen, smag evt. til med mere sødt eller surt.
Det hele blandes sammen, gem lidt persille til pynt.
Det er godt at have det klart 10 minutter før servering, så det lige kan marinere. 

Tip

Har man ikke en foodprocesssor kan blomkålen evt. snittes meget fint på et mandolinjern, men så bliver det en lidt anden struktur.
Æbleeddike - jeg bruger den fra Claus Meyer, den fås i Super Best, jeg bruger også Maille dijonsennep, fås samme sted.


God Appetit!
Hilsen Lindas køkken

Gæstekok Else Hellesøe