Ingredienser
2 økologiske appelsiner (kan købes i Brugsen)
225 gram smuttede mandler (eller tilsvarende mandelmel)
225 sukker
4 æg
100 gram mel
1 1/2 tsk. bagepulver
Tilberedning
Kog 2 appelsiner i en time i vand, lad dem køle af, skær dem i 4 stykker og pil kerner ud.
Blend appelsinerne til mos.
Blend mandlerne til mandelmel (hvis du ikke har købt melet færdig)
Pisk de 4 æg hvide med sukkeret
Vend mandelmel og appelsinmos i æggemassen, sigt mel og bagepulver i dejen, rør til dejen er ensartet.
Bagespringform i ca. 1 time ved 160 grader.
Åbn ikke ovnen de første 25 min.
Afkøl kagen, drys eventuelt med florsukker.
Tip
Jeg har valgt at servere kagen til en dessert med vanilleis og hindbærcoli.
Hindbærcoli:
1 pose frosne hindbær fra Brugsen (koges)
1/2 pk. flormelis
Måske mere flormelis, det er lidt med den søde tand.
God Appetit!
Hilsen Lindas køkken