Ingredienser
Til ca. 20 boller
500 g hvedemel
25 g gær (Smuldret ned i melet)
1 teskefuld salt
2 teskefulde sukker
2 æg
25 g smør
2,5 dl mælk
125 g chokolade dråber eller grofthakket mørk chokolade
Til pensling
1 æggeblomme
2 spiseskefulde mælk
1 teskefuld sukker
1 teskefuld salt
Tilberedning
Brug røremaskine til at røre dejen.
Hak chokoladen groft og kom den i fryseren.
Smuldr gæren i melet, kom alle ingredienser i undtagen chokolade, i røreskålen
Ælt dejen til den er helt samlet og slipper siderne - godt 7-8 min.
Rør til allersidst chokoladen i dejen på lav hastighed, så chokoladen ikke smuldrer.
Lad dejen hvile i 10 min.
Del dejen i mange lige store boller på 30 g hver.
Stil dem på en eller flere bageplader med bagepapir under.
Lad bollerne hæve en time.
Pisk æg, mælk, salt og sukker sammen og pensl bollerne med dette.
Sæt bollerne i en forvarmet ovn ved 180 g i 8-10 min. til de er gyldne ovenpå.
Lad dem afkøle på en bagerist
Tip
Nyd bollerne til en god kop kaffe
God Appetit!
Hilsen Lindas køkken