Ingredienser
Til 2 brød:
7 dl. lunken vand
2,5 dl. Ale no. 16
10 g. gær
350 g rugsurdej
25 g. havsalt
60 g. skårne rugkerner
60 g. knækkede rugkerner
60 g. hørfrø
100 g. solsikkekerner
350 g. fuldkornsrugmel
320 g. rugmel
325 g. Ølandshvedemel
1 sp. maltsirup
Evt. 2 sp. græskarkerner
Vejledning
Hæld lunken vand (max. 37ºc), ale og gær i en skål og pisk gæren helt ud.
Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen i ca 15 minutter – nemmest i en røremaskine.
Fordel dejen i 2 forme, der forinden er smurt med lidt rapsolie, prik huller i dejen med en gaffel.
Pynt evt. med græskarkerner.
Dæk formene med plastfolie/plastikposer for at holde på fugtigheden og sæt dem lunt ca. 1,5 time, til de har hævet tilpas.
Varm ovnen op til 180ºc. og sæt brødet i ovnen når den er varmet op.
Bag brødet i 90 min. (ikke varmluft) - til du når en kernetemperatur på 98ºc
Tag brødet ud af formene og lad dem afkøle på en bagerist.
Tip
Skær ikke brødet før det er afkølet.
Opbevar brødet ved stuetemperatur - så smager det bedst.
Rugbrødet kan fryses.
God Appetit!
Hilsen Lindas køkken
Gæstebager: Steen Jensen