Tårupportalen

Følg Tårupportalen på din SmartPhone:

Start din browser og skriv taarupportalen.dk i adressefeltet

Tryk på de tre små blå linjer øverst til venstre på din SmartPhone og  menuen åbnes.

Vælg herefter hvad du vil se...

Mobilmenu:

Vælg menupunkt - eller pil ud for punktet for at vælge menupunkt i undermenu.

6. august 2020 - Vigtig information: Tårup Vandværk kan ikke følge med efterspørgslen på vand. Læs mere

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

Velkommen til Tårupportalen

Lindas Køkken

Billede er på vej fra lindas køkken

Tilbehør:
Stegte små kartofler m/krydderurter
Grønne bønner
Tabouleh

Ingredienser

Til 4 portioner:

Kalveculotte:
1 kalveculotte på 1 kg
Hvidløg, citron og persille
Salt og peber

Små stegte kartofler
1,2 kg kartofler.
1 bundt løvstikke
2 spsk olivenolie
Havsalt

Bønner
300 g grønne bønner

Tabouleh
500 g. couscous 
Olie, salt, vand
1 citron
2 appelsiner
Grøntsager i tern, agurk, tomat, rødløg og evt. lidt ærter. Flere farver jo bedre. 

Tilberedning

Kalveculotte:
Fjern senen under kalveculotten, hvorefter krølfedtet ridses .
Culotten brunes godt på en pande.
Nu krydres culotten med salt, peber og gremolate: hvidløg, citron og persille som er meget finhakket.
Læg stegen i et ildfast fad. Steges ved 180 grader ca. 25 min.
Stegen skal hvile 15 - 20 min.
Er din kalveculotte større skal den blot ha lidt længere tid. Kernetemp. 57-59 c.

Stegte små kartofler m/krydderurter
Stil ovnen på 200 grader.
Skrub kartoflerne, og læg dem i en bradepande
Hak løvstikke, bland med olie og salt. Vend kartofler i blandingen.
Steges i 30-40 min.

Tabouleh
Kog 5 dl vand, tilsæt 1 tsk salt og 1 spsk. olie
Kom grynene i gryden og lad dem suge vandet.
Tilsæt saft og reven skal af 2 appelsiner og 1 citron
Bland nu forskellige grøntsager i en skål med couscous

Tip

Er der behov for sovs, så brug skyen, tilsæt rødvin og lidt fløde. Husk at smage til med salt og peber. 


God Appetit!
Hilsen Lindas køkken

Andre opskrifter fra Lindas køkken