Tårupportalen

Følg Tårupportalen på din SmartPhone:

Start din browser og skriv taarupportalen.dk i adressefeltet

Tryk på de tre små blå linjer øverst til venstre på din SmartPhone og  menuen åbnes.

Vælg herefter hvad du vil se...

Mobilmenu:

Vælg menupunkt - eller pil ud for punktet for at vælge menupunkt i undermenu.

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

Klik på de tre blå linjer for at se menuen

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

Velkommen til Tårupportalen

Lindas Køkken

Lindas opskrifter

Ingredienser

Til 4 portioner:

1/2 lille hvidkål
2 gulerødder
1 lille porre
6 dl letmælk
3 spsk hvedemel
1 bundt persille
4 silde fileter
1 æble
1-2 tsk dijonsennep
4 spsk rugmel
Salt og peber
1-2 spsk smør
800 g kogte kartofler

Tilberedning

Kålstuvning:
Fjern de yderste blade og stokken af kålhovedet. Snit kålen fint.
Skræl gulerødderne og skær i små tern.
Rens porren og skær i skiver.
Kog kål, gulerødder og porre i lidt vand, så det kun lige dækker i ca. 3 min.og afdryp.
Hæld 5 dl mælk i en gryde og varm mælken op.
Ryst resten af mælken sammen med melet til en jævning. Rør jævningen i mælken under omrøring. Kog saucen i ca 5 min. under omrøring.
Tilsæt grøntsager og hakket persille og smag stuvningen til med salt og peber.

Stegte sild:
Pensl sildefileterne indvendingt med Dijonsennep og krydr med salt og peber.
Skær æblet i tynde skiver. Læg et par skiver på hver sildefilet og fold dem sammen på den brede led.
Vendes i rugmel, og steges ca. 4 min på hver side. 

Tip

Der findes sildefileter på frost i supermarkedet.

Pynt evt. retten med forårsløg.


God Appetit!
Hilsen Lindas køkken