Tårupportalen

Følg Tårupportalen på din SmartPhone:

Start din browser og skriv taarupportalen.dk i adressefeltet

Tryk på de tre små blå linjer øverst til venstre på din SmartPhone og  menuen åbnes.

Vælg herefter hvad du vil se...

Mobilmenu:

Vælg menupunkt - eller pil ud for punktet for at vælge menupunkt i undermenu.

Velkommen til Tårupportalen

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

Persondatapolitik

I denne politik beskrives, hvordan Tårupportalen indsamler og bruger de personoplysninger, som du efterlader dig og/eller afgiver, når du besøger os digitalt på vores hjemmeside og anvender de forskellige services og funktioner, som vi tilbyder på hjemmesiden.

1. Indsamling af personoplysninger
I forbindelse med besøg på Tårupportalens internet domæner, indsamles der oplysninger i cookies. Det drejer sig om følgende oplysninger, som fremkommer i dit elektroniske spor på hjemmesiden: Hvilke sider du besøger, hvilken browser du anvender, den IP-adresse du anvender.

2. Brug af personoplysninger, formål og behandlingsgrundlag
Indsamling til abonnement på nyhedsbreve
Hvis du ønsker at abonnere på nyhedsbreve fra Tårupportalen beder vi om dit samtykke til behandling af dit navn og din e-mailadresse. Oplysningerne anvendes ikke til andre formål og videregives ikke til andre.
Tårupportalen anvender AcyMailing til udsendelse af nyhedsbreve. AcyMailing registrerer aktiviteten omkring nyhedsbrevene (åbning, klik, platform, ip-adresse, browser) med det formål at forbedre kvalitet og funktionalitet i nyhedsbrevene.

Henvendelse til Tårupportalen og VisitTårup via kontaktformular og chat.
Personlige oplysninger som du opgiver: navn, telefon nr. og mailadresse registreres/logges ikke af Tårupportalen, men er alene tilstede i en eventuel afledt mailkorrespondance.

3. Samtykke
Når du bruger vores hjemmeside og/eller brugerservices, indsamler og behandler dine personoplysninger på baggrund af dit samtykke, jf. afsnit 2 ovenfor.

Vær opmærksom på, at du til enhver tid kan trække dit samtykke tilbage. Dette kan ske ved at kontakte os (se kontaktoplysninger i afsnit 8 nedenfor).

Hvis du trækker dit samtykke tilbage, stopper vi behandlingen af dine personoplysninger og sletter dine data.
Tilbagekaldelse af dit samtykke berører ikke lovligheden af den behandling, som er sket før tilbagekaldelse af samtykket.

Hvis du trækker dit samtykke tilbage, kan du ikke benytter de funktioner, som vi tilbyder på vores hjemmeside i form af nyhedsbreve.

4. Sikkerhed
Vi har implementeret passende tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger for at sikre et tilstrækkeligt sikkerhedsniveau. Dermed gør vi vores bedste for at sikre dine personoplysningers kvalitet og integritet. Vi gemmer dine personlige oplysninger på servere med begrænset adgang, som er placeret i kontrollerede faciliteter, og vores sikkerhedsforanstaltninger kontrolleres løbende for at afgøre, om vores brugeroplysninger håndteres forsvarligt, og under stadig hensyntagen til dine rettigheder som bruger. Vi kan dog ikke garantere 100% sikkerhed ved dataoverførsler via internettet. Det betyder, at der kan være en risiko for, at andre uberettiget tiltvinger sig adgang til oplysninger, når data sendes og opbevares elektronisk. Personoplysninger slettes løbende efterhånden som det formål, de blev indsamlet til, afsluttes.

5. Dine rettigheder
Du har ret til at få indsigt i de personoplysninger, som vi behandler om dig, med visse undtagelser, der er fastsat i lovgivningen.

Derudover kan du gøre indsigelse mod indsamling og videre behandling af dine personoplysninger. Derudover har du ret til berigtigelse af dine personoplysninger eller bede os om at begrænse behandlingen af dine personoplysninger.

Hvis du beder om det, vil vi slette de personoplysninger, som vi har registreret om dig uden unødigt ophold..

Hvis du ønsker at gøre brug af dine rettigheder som beskrevet ovenfor, er du velkommen til at kontakte os (se kontaktoplysninger i afsnit 8 nedenfor).

I forbindelse med henvendelser vedrørende dine rettigheder, beder vi dig give os tilstrækkelige oplysninger til, at vi kan behandle din henvendelse, herunder dit fulde navn og din e-mailadresse, så vi kan identificere dig og svare på din anmodning. Vi vil svare på din henvendelse hurtigst muligt og senest inden for en måned.

Hvis du er uenig i den måde, som vi behandler dine personoplysninger på, eller de formål, som vi behandler oplysningerne til, er du velkommen til at kontakte os. Du kan også indgive en klage til:

Datatilsynet
Borgergade 28, 5. Sal
1300 København K
Telefon 33 19 32 00
e-mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

6. Links til andre hjemmesider mv.
Vores hjemmeside kan indeholde links til andre hjemmesider. Vi er ikke ansvarlige for indholdet af andre hjemmesider (tredjeparts hjemmesider) eller for de procedurer sådanne tredjeparter har for indsamling og behandling af personoplysninger. Når du besøger en tredjeparts hjemmeside, bør du læse hjemmesideejerens persondatapolitik og andre relevante politikker.

7. Ændringer af Persondatapolitikken
Vi forbeholder os retten til at ændre denne politik grundet væsentlige ændringer i lovgivningen, nye tekniske løsninger, nye eller forbedrede funktioner eller for at forbedre hjemmesiden.

8. Kontakt
Hvis du ønsker, at vi opdaterer, berigtiger eller sletter de personoplysninger, som vi har registreret om dig, eller hvis du har nogen spørgsmål til denne privatlivspolitik, kan du kontakte os som angivet nedenfor:

Redaktionen
Tårupportalen
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Opdateret 24. maj 2018

 

Nyheder fra sognepræst André Friis Møller og Menighedsrådet:

Valg til menighedsrådet

31. maj 2020: Hvert fjerde år er der valg til menighedsrådet. I Frørup og Tårup sogne bor der næsten 1.200 medlemmer af folkekirken og i år skal der vælges syv medlemmer til menighedsrådet. Desuden skal der vælges to suppleanter. Som oplæg til...
Læs mere

Om genåbning af kirkerne

22. maj 2020: Kære alle. Retningslinjerne fra den 18. maj tilsiger, at vi må være én person per fire kvadratmeter (skibet) i kirken. Det betyder for Tårup Kirke, at vi indtil videre må være 32 personer, ud over personalet. Altså ca. 2 personer for...
Læs mere

Om gudstjenester, sogneudflugt, genforeningsfest...

15. maj 2020: Jeg ser meget frem til snart igen at fejre gudstjenester og andre kirkelige handlinger, men der er endnu ikke kommet nogle retningslinjer for, hvordan det kan komme til at foregå. De skulle vist have været klar onsdag, men skal...
Læs mere

En musikalsk hilsen fra Præstegaarden

17. april 2020: En musikalsk hilsen fra præstegården, med håb om snarlig gensyn til gudstjenester, sangaftener, fester og andre sammenkomster. {loadmoduleid 531} Venlig hilsen André Friis Møller Påskeblomst! hvad vil du her © Det Kgl. Vajsenhus'...
Læs mere

Påske

4. april 2020: Som man måske nok ved, mundede overvejelserne om på en eller anden måde alligevel at afholde gudstjenester i påsken ud i, at man som det øvrige samfund ville afholde sig fra at forsamle sig. Det sker kun ved begravelser, og da med så...
Læs mere

Påsken 2020

02. april 2020: Se, nu på søndag er det Palmesøndag, den dag, der indleder den såkaldte ”Stille uge.” Vi kalder den ofte Påske-ugen, men hvis det skal være helt korrekt, begynder denne først på Påskedag og strækker sig en uge frem til første søndag...
Læs mere

Lys i en mørk tid

I lighed med nabosognene Langå, Øksendrup og Svindinge har menighedsrådet i Frørup og Tårup besluttet, at der skal være lys i kirketårnene om aftenen - ligesom i adventstiden. Indtil videre til efter påske. Normalt, når vi rammes af store...
Læs mere

Ord til opmuntring...

Lad os prøve at se på det positive: at vi faktisk går et dejligt og livgivende forår i møde. Da børnene den 11. marts hørte statsministeren sige, at man skulle blive hjemme fra institutioner, skoler og arbejde, var det i første omgang med lettelse...
Læs mere

Om aflysning af gudstjenester,...

Aflysning af gudstjenester: Som det i mandags fremgik af statsministerens tale, kommer aflysningen af alle gudstjenester indtil videre til at vare til og med påske. Og de fleste af os har vist på fornemmelsen, at der godt kunne komme til at gå...
Læs mere

Konfirmationen 2020 i Frørup og Tårup

19. marts 2020: Jeg har besluttet, at vi holder konfirmation de to sidste søndage i august, idet jeg håber, at forholdene da er blevet normale igen. Hvis ikke, må vi jo forholde os til det senere. Altså i Frørup Kirke søndag den 23. august kl....
Læs mere

3.søndag i fasten - 2020

Udsnit af Altertavlen i Frørup Kirke, der kun ses i fastetiden. Dåb ved kort tjeneste på 1. søndag efter Corona-meddelelse: Se, nu er det ikke en helt almindelig søndag i fasten, fordi vi har disse undtagelsestilstande i f. m. Corona, men når vi er...
Læs mere

Konfirmationen i Frørup og Tårup 2020

18. marts 2020: For en time siden kom der fra Fyns Stift en ny vejledning for alle kirker og præster , hvor det bl. a. hedder, at "Alle konfirmationer udskydes til foreløbigt efter pinse, nye datoer fastsættes lokalt så hurtigt som muligt. Denne...
Læs mere

Kirkens tiltag mod spredning af coronavirus

Frørup Præstegaard den 12. marts 2020. De næste to uger fra d.d. er alle tjenester og sammenkomster i kirkelig regi aflyst. Der vil komme ny information, når Folkekirken melder ud, hvad der kommer til at ske efter de to uger. Venlig hilsen...
Læs mere

Børnegudstjeneste i Tårup Kirke

Børnegudstjeneste i Tårup Kirke - søndag den 8. marts kl. 10:00 Til forårets børnegudstjeneste vil konfirmanderne hjælpe med læsninger, og vi tager klaveret i brug til de nyere og lettere salmer, vi vil synge. Kom til en dejlig og ikke for lang...
Læs mere

Aflyst: Forårsgudstjeneste med efterfølgende...

Forårsgudstjenesten og det efterfølgende arrangement er aflyst på grund af Corona virus Forårsgudstjenesten i Tårup Kirke finder som sædvanlig sted om aftenen og følges i år op med kaffebord og musikalsk underholdning i forsamlingshuset. Musikerne...
Læs mere

Om kirkerne i Frørup og Tårup

Frørup Kirke
Som det gælder hovedparten af Danmarks kirker, at de er blevet til i tidsrummet mellem ca. år 1000 og 1200, er også Frørup kirke en middelalderkirke, hvis tidligste fase går tilbage til omkring år 1140.

froerup kirke 1958

Frørup Kirke 1958 - foto Sylvest Jensen

Denne udgave af kirken var dog af omfang kun omkring en tredjedel af, hvad vi ser i dag.

Frørup Kirke

Et par hundrede år efter er der kommet en korbue på, men det store tårn og kirkens ydre som helhed er fra omkring 1500-tallets begyndelse.
I 1883 blev tårnrummet isoleret fra kirkens skib og kom til at fungere som et flot våbenhus, der uden særlig udsmykning virker imponerende alene ved dets størrelse og kuppelformede hvælv. Det gamle våbenhus og indgangen i kirkens sydside blev ved samme lejlighed omdannet til graverkontor og materialerum.

Frørup Kirke - altertavlen

Den gradvise udvidelse af den oprindeligt ret beskedne landsbykirke, som i dag har en statelig fremtoning i forhold til omgivelserne, skyldes i høj grad indtægterne fra helligkilden ”Regisse Kilde.” I forbindelse med denne var der fra middelalderen og frem til år 1900 et stort marked, som i dag er blevet erstattet af Ørbækmarkedet, der jo stadig år for år samler mere end 100.000 mennesker. 

Frørup Kirke ligger i Frørup sogn.

Frørup sogn

Læs mere om Frørup Kirke

Frørup-Tårup Kirker

Tårup Kirke
Højt og centralt placeret i landsbyen ligger Taarup kirke smukt med udsigt over Storebælt og med en naturlig værdighed, som om den var lige så gammel som Danmarks gamle middelalderkirker. Ikke desto mindre er den kun godt og vel hundrede år gammel, men det ændrer dog ikke ved indtrykket af kirkens betydning som sognets vigtigste og største bygning. Et samlingspunkt for sognets beboere både ved højtiderne, og når livet og dagene har været præget af enten sorg eller festlige begivenheder.

Tårup Kirke blev indviet i 1883.

Tårup kirke 1948

Tårup kirke 1948  - foto Sylvest Jensen

Tårup Kirke er tegnet af arkitekt J. Eckersberg og er opført af røde mursten som en lille bygning, der består af kor og skib med spirprydet tårn mod vest. Tårnet er tækket med kobber, resten med skifer. Det indre dækkes af et tøndehvælv, inventaret er fra opførelsestiden. St. Bededag I 1883 blev grundstenen lagt og 4. november stod kirken klar til brug.

Tårup kirke

Tårup kirke 2015

Der havde længe været et meget stor ønske blandt Tårups befolkning om at få egen kirke og være fri for transporten til Frørup Kirke. Kirken ligger på en grund skænket af baron Holck og den kostede 20.000 kr. at opføre. De 10.000 kr. blev bevilget af finansloven, baron Holck og grev Molkte-Hvitfeldt gav hver 2.000 kr. og resten kom ind ved indsamling.

Tårup kirke

Tårup Kirke ligger i Tårup Sogn

Tårup sogn

Hent folder om Tårup kirke

Besøg kirkernes egen webside: www.frørup-tårup-kirker.dk

Frørup-Tårup Kirker