Tårupportalen

Følg Tårupportalen på din SmartPhone:

Start din browser og skriv taarupportalen.dk i adressefeltet

Tryk på de tre små blå linjer øverst til venstre på din SmartPhone og  menuen åbnes.

Vælg herefter hvad du vil se...

Mobilmenu:

Vælg menupunkt - eller pil ud for punktet for at vælge menupunkt i undermenu.

Tårup set
i Bakspejlet

- 2013 - 2021

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

Velkommen til Tårupportalen

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

Godt nytår

2020 blev et ganske særlig og noget anderledes år end vi er vant til i Tårup og Frørup 

Vi var kommet rigtig godt i gang med aktiviteterne i foredragsforeningen, seniorklubben, havde været med på vintergåturen, til stuekoncerter, nørkleaftner og i forsamlingshuset til fællesspisning med Gæster.

Vi havde godt nok hørt om det der Corona, men ikke sådan lige forestillet os at det kunne vælte vores fælles planer.

Men da vi kom hjem i vores stuer den 11. marts - efter en veloverstået generalforsamling i Tårup forsamlingshus - og så statsministerens nedlukning af landet på TV, gik det op for mange, at her var vist et problem vi var nød til at forholde os til.

Generalforsamling

Så kom aflysningstiden til Tårup og Frørup.
De sidste foreningsaktiviteter i forårets programmer måtte aflyses, Henrik måtte til sin store fortrydelse sætte sine stuekoncerter standby på Bækvej og på Vejenlyst måtte Ingrid og Anders revidere deres ellers så ambitiøse årsprogram.

På Tårupportalen var redaktionen dog ikke helt ved at miste modet, selvom der ikke var så meget mere at fortælle om der i foråret. Vi etablerede Tårupportalens virtuelle forårsudstilling - her kunne vi se på kunst og kultur uden at mødes. Det gav et væld af billeder og videoer fra de Corona-ramte landsbyer.

Da kirkerne også måtte lukke ned, etablerede vi Kirkesiden på Tårupportalen, som en ekstra nyhedsplatform for André og Menighedsrådet.

foraarsudstilling

Foråret kom til os og med det var det som om, at Coronavirussen måtte vige for det gode vejr og optimismen vendte tilbage. Vi rejste som noget helt nyt landet rundt, og stod som sild i en tønde på færgerne til de danske øer - uden mundbind.

Sommerudstilling

Optimismen blev hængende, Vejenlyst holdt sommerudstilling med et smil og alle gik i gang med sæsonplaner for efteråret.

Planerne blev lagt i foreningerne med sædvanlig ild- og omhu. Landsbyrådet fik ny formand, et logo og mere plads på Tårupportalen.

logo

 

Men der er åbenbart noget der kaldes den anden bølge indenfor pandemier - det havde vi så heller ikke lige hørt om før.
Da anden bølge af restriktioner og aflysninger ramte os i oktober, havde vi dog nået at holde høstfest og være på udflugt med Seniorklubben.

Udflugt med Seniorklubben

Et par stuekoncerter var trods alt også gennemført hos Bækvej 9 Stuekoncerter og Vejenlyst nåede at gennemføre deres efterårsudstilling med dragefestival og et par foredrag i samarbejde med LOF.

07112020 01

Vi havde dog fortsat nyskabelsen - Onsdagsgåturen med udgangspunkt under Egen i Tårup - at støtte os til.
Onsdagsgåturen er et flot hastigt voksende kapitel for sig. Lotte startede den i juni, som et initiativ udsprunget af Tårups nyreviderede udviklingsplan. Ideen var helt enkel at dem der har lyst mødes onsdag under Egen og går en tur. Man skiftes til at vælge hvilken rute man skal gå og er man bare to der møder op - ja så går vi.
Og det er blevet til meget mere end gåture. Onsdagsfolkene har bl.a. arrangeret udflugter til Svelmø, Johannes Larsen museet og Vejenlyst.

Onsdagsgåtur

Op mod jul viste vore fællesskaber igen imponerende nytænkning. I Frørup skabte de i fællesskab en flot levende julekalender: Jul i Frørup

 julifroerup

- og i Tårup kom julemandens hjælpere ridende ud til alle landsbyens artige børn med godteposer, som den venlige SparNord Bank havde skaffet økonomien til.

Artige børn

Vi skal heller ikke glemme at Sven-Erik holder vort lille landsbybibliotek kørende i Tårup og vedholdende leverer inspiration til den næste bog du vil læse.

Tårup Landsbybibliotek

Alt det og en hel del mere har vi kunnet levere som læsestof på Tårupportalen i 2020. Redaktionen siger tusinde tak til alle jer der fulgte med undervejs, og til jer der leverede tip, historier og billeder til portalen.

Rigtigt godt nytår 2021 og på gensyn i det nye år.

Godt Nytår 2021

 

  • Almindelig
  • Titel
  • Dato
  • Tilfældig