13. september 2017
Tårup-Frørup Seniorklub havde inviteret på en eftermiddagsudflugt til Humlemagasinet i Harndrup. 30 seniorer trodsede vejrudsigten om den første septemberstorm i mands minde og var mødt forventningsfulde frem til en spændende udflugt.
I Tårup stod vi i læ af det gode gamle forsamlingshus indtil bussen dukkede op og vi kom afsted.
Undervejs til Humlemagasinet i Harndrup på vestfyn, fortalte Ellen Larsen - der er medlem af Seniorrådet i Nyborg Kommune - om et arrangement de holder for alle 60+ på Bastionen, Nørrevoldgade 63 i Nyborg den 2. oktober i anledning af FN's internationale ældredag. Temaet for arrangementet er "Hvordan kan vi drage nytte af ældres erfaringer, ressourcer og indsats i fremtidens samfund?"
Programmet er sammensat således:
Program
14:00 Velkomst ved Nyborg Marinekor og Seniorrådsformand Kurt Klein Taanquist
14:15 Underholdning ved Nyborg Marinekor
14:40 Festtale ved tidligere formand for Danske Ældreråd Bent Rasmussen
15:15 Kaffe med æblekage og småkager
16:00 Musik og sang ved Therese og Hans Henriksen
16:30 Afslutning
Tilmelding senest 28. september 2017 på mail:
Arrangementet er gratis.
Valg til Seniorrådet
Ellen gjorde også opmærksom på det kommende valg til Seniorrådet i november. Valget afholdes sammen med kommunalvalget, og alle borgere over 60 år i Nyborg Kommune modtager et valgkort inden valget, der medbringes til valgstedet.
Seniorrådet er seniorers bindeled til Nyborg Kommunees politikere og forvaltning. Så husk at stemme, hvis du er 60+.
Vel ankommet til Humlemagasinet blev vi bænket i Dagmarsalen, hvor en af de to daglige ledere på stedet - Peder Pedersen - indledningsvis fortalte om Humlemagasinet.
Humlemagasinet udgør i dag en af de væsentligste kulturelle attraktioner i Middelfart Kommune med omkring 14.000 besøgende i de 7 måneder, der holdes åbent.
Aktiviteterne begyndte i det små i 1990, hvor Peder og Ole etablerede Humlemagasinets Galleri med skiftende udstillinger af malerier og anden kunst. Galleriaktiviteterne blev gradvist ændret og udviklet til de kongelige og kulturhistoriske udstillinger om sommeren og den store juleudstilling i november og december. Haverne dækker i dag 10 tdr. land med omkring 25 forskellige temahaver, der stadig udvikles. Samtidig er der blevet etableret tre museer: Humlemuseet, Sigfred Pedersen Museet samt Historisk Dukkemuseum.
Dagmarsalen anvendes til musikalske arrangementer, foredrag med mere.
Som et lokalt, kulturelt samlingspunkt ønsker Humlemagasinet ikke blot at tilbyde kulturelle oplevelser inden for flere forskellige kulturelle genrer, men ønsker samtidigt at kunne tilbyde totaloplevelser til forskellige interessegrupper, der ved et besøg kan få et bredt indblik i kultur, lokalhistorie, kongelige og historiske udstillinger, haver med mere.
Humlemagasinet er endvidere et samlingssted for ildsjæle, med mange frivillige, der anvender fritiden på at arbejde i Humlemagasinet, hvilket bevirker et stort socialt fællesskab.
Peder fortalte videre på bedste vis om Sigfred Pedersen museet, Dukkemuseet og Humlemuseet. Afslutningsvis inden rundturen i Humlemagasinet, fortalte Peder videre om deres særudstilling omkring De Dansk-Vestindiske øer.
Rundturen startede i Sigfred Pedersen museet, med mange avisudklip, billeder og effekter fra hans liv. Et stort udvalg af hans mange produktioner kan også ses i museet.
Mens vi besøgte Sigfred Pedersen og Humlemuseet, havde Humlemagasinets frivillige kræfter nået at få dækket kaffbord og lavet kaffe til os i Dagmarsalen. Lagkagen var en uforglemmelig lækker oplevelse både hvad angår smag og omfang.
Udstillingen om de Dansk-Vestindiske øer besøgte vi efter kaffen. Det er en flot samling der fortæller historien om de tre øer på en spændende måde.
Vi sluttede i Humlemagasinets historiske dukkesamling.
I 2006 lykkedes det Humlemagasinet at komme i kontakt med kunsthåndværkeren Kirsten Günther Eriksen fra Kerteminde, der havde haft et museum med historiske dukker i 12 år i den gamle møllestub ved siden af Johannes Larsen Museet. Grundet sygdom ønskede Kirsten at sælge.
Desværre døde Kirsten, så det blev hendes mand Erik Eriksen, der solgte samlingen til Humlemagasinet, efter at det var lykkedes at skaffe de nødvendige midler fra fonde og private.
Den unikke samling på i alt 137 porcelænsdukker af royale og historiske personer var blevet skabt gennem mange år. Med historisk interesse var kunsthåndværker Kirsten Gynther gået i gang med at studere berømtheder i Danmark, og gennem 24 år skabte hun samlingen af berømtheder, der omfatter hele det Oldenborgske kongedynasti gennem 415 år fra Chr. 1 til Frederik d. VII samt deres dronninger og forskellige friller, og til den Glückborgske slægt fra Chr. IX til og med Kronprinsesse Mary.
Det var utroligt fascinerende at se den detaljerigdom og akkuratesse der er lagt i fremstillingen af dukkerne.
Inden hjemturen til vore landsbyer igen, var der nogle der nåede at se Humlemagasinets store flotte parkanlæg - i lyntempo mellem regnbygerne. Og blandt dem der nåede det, var der stor enighed om at vende tilbage på en solskinsdag..
På vej hjem i bussen - efter lidt afstikkere i det bølgende Morten Korch'ske regnvåde Fyn, takkede Bjarne fra komiteen af med æbler af egen avl og for opbakningen til arrangementet.
Mange tak til Seniorklubbens komite' for en spændende eftermiddag på Vestfyn.
© foto og reportage Steen Jensen