Fredag den 11. september 2015 Det er blevet efterår og nøddetid.
De friske grønne nødder er en delikatesse, som smager helt anderledes end de brune tørre nødder vi alle kender.
Her nær ved Kildegaard Bed & Kitchen har Steffen Kildegaard en nøddeplantage, hvorfra der er pluk selv af de store hasselnødder.
Tårup portalen kom på besøg og Susanna viste vej til nøddeplantagen, der ligger bag ved ejendommen og ud mod Storebælt.
Plantagen ligger midt i marken ned til et lille vandhul, og er helt isoleret fra omverdenen, indtil kornet på marken er høstet. Og det er det nu.
Nu har du mulighed for at få del i de friske nødder gennem pluk selv hos Kildegaard Bed & Kitchen - du ringer først +45 3026 5492 til Susanna og aftaler, hvornår du kommer - husk gummistøvler og en spand - Susanna og Steffen afregner efter vægt.
Friske nødder skal bare spises som de er, frisk fra skallen, de er utroligt sundt slik. Nødderne er også velegnede til at fryse.
Hvis man har flere friske nødder, så kan man bruge dem i f.eks. salat eller kage.
Prøv f.eks. en nødde/pæretærte fra Susannas eget køkken ja, eller en god grønkåls-/æblesalat med balsamicodressing
Rigtig god fornøjelse - både med nødder, kage, salat og ikke mindst den flotte natur ved Steffen Kildegaards nøddeplantage...
Susanna på vej til nøddeplantagenPluk selv nødder på Hagenborgvej
Lidt efterarbejde med at afhaspe og knække nødderne...
Friske nødder fra Kildegaard Bed & Kitchen