{modal images/portalen/lokalhistorie/2018/staarupportalen-udvp-2019.jpg|Title=Så flot kan det gøres}

Tårupportalen

{/modal}

Følg Tårupportalen på din SmartPhone:

Start din browser og skriv taarupportalen.dk i adressefeltet

Tryk på de tre små blå linjer øverst til venstre på din SmartPhone og  menuen åbnes.

Vælg herefter hvad du vil se...

Mobilmenu:

Vælg menupunkt - eller pil ud for punktet for at vælge menupunkt i undermenu.

Vejenlyst

- Kunst - Kultur - Natur

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

Velkommen til Tårupportalen

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

Vejenlyst

Kunst, kultur og natur på Vejenlyst i de kommende år:

For tre år siden blev kunstnerparret Anders Vejen Andersen og Ingrid Vejen Kristensen smækforelsket i en gammel gård ved Tårup Landsby. Det blev kærlighed ved første blik og duften af barndomsminder i forrummet til svinestalden og garagerne afgjorde købet på et øjeblik. Designlejligheden i København blev byttet med en gammel gård og 3 tønder land.

Havens 130 år gamle bøgetræ, gårdens imponerende placering på bakketoppen, med udsigt så langt øjet rækker og de mange kvadratmeter ladebygninger med uendelige muligheder for kreative boltrerum gjorde bare beslutningen endnu bedre. I dag tre år senere, og mange tusind timers renovering efter, inviteres du til at kigge forbi og opleve dette helt særlige sted, hvor kunst, kultur og natur smelter sammen.

Kunsten møder du i de to bygninger på 300 og 250 m2, der fungerer som henholdsvis, lys-skyggeunivers og galleri. I de skiftende udstillinger mødes billedkunst, fotografi, installationer, papirkunst, keramik glas, flet, lyd m.v. Ud over skiftende gæstende kunstnere vil du altid møde Anders' kunstværker og design, et eller andet sted. Biodiversitet og mangfoldighed tænkes således ikke kun i haverne men også i det kunstneriske program.

Kulturen er bl.a. tænkt i form af foredrag eller talks - nogle gange båret af lyd og bevægelse. Den røde tråd i møderne bliver oplægsholdernes passion, vision eller lysten til at lege tankeeksperimenter med sit publikum. Vi tænker de kulturelle møder også i samspil med højtidsmarkeringer som høstfester og julemarked. Til tider er der mulighed for at leje sig ind i bygningerne til afholdelse af egne kulturelle eller private aktiviteter.

Naturen møder du allerede på vej op ad den lange jordvej som fører til Vejenlyst hvor det lange udsyn giver fred til sjælen. Ud over det, der er givet fra naturens side, er vi i gang med at udvikle en række haver, lidt står allerede klar nu mens andet først bliver tilgængeligt efter en årrække. Derudover drømmer vi om i løbet af årene at udvikle en del aktiviteter såsom en insektfarm, en gedeloge m.m. Men vi må se hvor lysten og tiden tag os hen.

Ingrid Vejen kristensen og Anders Vejen Andersen

Ingrid Vejen Kristensen og Anders Vejen Andersen

Kunst Kultur Natur
Vejenlyst
Bækvej 10, Tårup
5871 Frørup

mobil +45 23900087
mobil +45 27201917

Web: vejenlyst.dk

© Foto Steen Jensen