Tårupportalen

Følg Tårupportalen på din SmartPhone:

Start din browser og skriv taarupportalen.dk i adressefeltet

Tryk på de tre små blå linjer øverst til venstre på din SmartPhone og  menuen åbnes.

Vælg herefter hvad du vil se...

Mobilmenu:

Vælg menupunkt - eller pil ud for punktet for at vælge menupunkt i undermenu.

Frørup

- levende landsby

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

Velkommen til Tårupportalen

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

Den 6. februar 2019:  

Tårup-Frørup Seniorklub havde inviteret historiker Carsten Egø Nielsen, Slagelse til at fortælle om "Pigerne på Sprogø", ved klubbens februar komsammen i Frørup Forsamlingshus. Carsten Egø Nielsen der nu er pensioneret og har skrevet en bog om Slagelses historie, var på et tidspunkt på en guidet tur til Sprogø, hvor han fattede stor interesse for historien om Kvindehjemmet på Sprogø og begyndte at forske i heri.

Carsten Egø Nielsen førte os med kyndig forskerhånd tilbage til den tid og satte os grundigt ind i baggrunden for, hvorfor man oprettede kvindehjemmet på Sprogø. Carsten havde meget på hjerte og gengav i fakta, ord og billeder nogle af pigernes baggrunde og beskrev hvorfor de kom til Sprogø. 

Seksuel løssluppenhed og manglende moral var et gennemgående tema for grunden til at en kvinde blev anbragt på Sprogø. Ideologien bag Sprogø var på mange måder lagt an som en slags familieliv, og det var anstaltens opgave at bringe kvinderne ”under ordnede forhold”. Det gjorde man dels gennem disciplin og moralsk belæring, dels gennem oplæring og arbejde. Kvinderne blev lært op indenfor alle aspekter af husholdning, gartneri og landbrug og målet var derigennem at forbedre og ændre deres adfærd.

Pigerne på Sprogø

Når man hører historien - der rummer både gode og dårlige elementer, er det vigtigt at sætte den ind i sin samtid, og forstå at man handlede ud fra den viden man havde på dette tidspunkt, og i den bedste mening.

Hvem ved måske en tilsvarende historie kan fortælles om øen Lindholm i Stege bugt, om et halvt århundrede?

Pigerne på Sprogø

En rigtig spændende eftermiddag med stort fremmøde i Seniorklubben. Naturligvis med hjemmebagte boller og kager til kaffen. Stor tak til komitéen

Næste gang vi mødes i Seniorklubben er onsdag den 20. marts, hvor der er Forårsfest i Frørup Forsamlingshus

© foto og reportage Steen Jensen

Vil du læse mere om Pigerne på Sprogø - se her

Frørup i Bakspejlet 2019

  • Almindelig
  • Titel
  • Dato
  • Tilfældig