Tårupportalen

Følg Tårupportalen på din SmartPhone:

Start din browser og skriv taarupportalen.dk i adressefeltet

Tryk på de tre små blå linjer øverst til venstre på din SmartPhone og  menuen åbnes.

Vælg herefter hvad du vil se...

Mobilmenu:

Vælg menupunkt - eller pil ud for punktet for at vælge menupunkt i undermenu.

Velkommen til Tårupportalen

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

Blomstrende haver og hække.

Som alle sikkert enten har hørt om, eller har set i medierne, er vore insekter i stærk nedgang på grund af manglende levesteder og fødemuligheder. 
Derfor opfordrer man folk til at lade haver og hegn være lidt mere vilde og blomstrende, end man ellers normalt ville gøre.
Insekterne ser jo ikke nogen planter som ukrudt! - Bare der er blomster med nektar og pollen, levesteder og ynglemuligheder.

Blomstrende ligusterhæk

Ligusterhækken på Mosevej 2B ved Birgitte og Ken er et godt eksempel til efterfølgelse - her får ligusterhækken lov til at blomstre inden den bliver klippet. Det giver anledning til at hækken er fuld af sommerfugle, vilde bier og forskellige blomsterfluer, og endelig har jeg sendt mine honningbier derop for at få lidt del i overfloden.

Der er en stor mængde slidte tidselsommerfugle i hækken (invaderet hertil landet i år p.g.a. tørke sydpå – man mener der er mange millioner landet over.) udover det er der også vore almindelige sommerfugle.

Tidselsommerfugl

Vild med vilje

Fluen på billedet er en ” Hvidbåndet humlesvirreflue” - er almindelig i DK. men måske ikke en man ser hver dag.

Arne Nielsen

© Foto og tekst Arne Nielsen

-

Eftertanke

Måske burde vi hver især i Tårup tænke lidt dybere over, hvilke muligheder vi har for at sikre insekternes levesteder og fødemuligheder - i vor egen have og på vores fællesarealer?

I Frørup er man f.eks. startet med at lade græs og blomster gro langs Højbovej

Højbovej

 

Et andet eksempel i en lidt større skala kommer fra Hjørring Kommune. 
Klimaet og naturen lider – og Hjørring Kommune har en mission. De ønsker at gøre op med vanetænkningen og genskabe ”den vilde natur” og give plads og grosteder til en mangfoldighed af planter, hvor sommerfugle, bier og andre insekter får optimale levevilkår - og samtidig gøre kommunen til et smukkere sted.

En del af projektet i Hjørring Kommune kalder de "Naturkommunen blomstrer vildt"  og her kan du læse om deres vision.

 

nak

 

Foreningen Vild Med Vilje, har ambitionen om at starte en bevægelse for alle os, der vil gøre en konkret og lokal forskel for en vild, rig og mangfoldig natur i Danmark. På deres webside kan du finde en guide til, hvordan du bliver Vild Med Vilje. 

Har du en god ide til hvad vi i Tårup kan gøre for at sikre levesteder for insekterne, eller har du en mening om den udfordring nedgangen af inskterne giver os, er du meget velkommen til at skrive til Tårupportalens redaktion - du kan benytte kontaktsiden her - eller sende en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

Vi vil så hæfte dit indlæg til denne side i den rækkefølge de indkommer.

Tårupportalens redaktion