Tårupportalen

Følg Tårupportalen på din SmartPhone:

Start din browser og skriv taarupportalen.dk i adressefeltet

Tryk på de tre små blå linjer øverst til venstre på din SmartPhone og  menuen åbnes.

Vælg herefter hvad du vil se...

Mobilmenu:

Vælg menupunkt - eller pil ud for punktet for at vælge menupunkt i undermenu.

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

Velkommen til Tårupportalen

Klik på de tre blå linjer for at se menuen

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

13. maj 2019:

Blandt EU-valgplakaterne i Tårup og Frørup kan vi se en plakat for Kuzma Pavlov Jensen med teksten "Fra Frørup til EU". Kuzma er vokset op i Frørup og nok det nærmeste vi kommer en lokal kandidat til EU-valget den 26. maj. Tårupportalen har bedt Kuzma fortælle om de tanker der ligger bag teksten. 

Kuzma Pavlov

 

Da jeg voksede op i på Regissevej, følte jeg egentlig ikke, der var langt til alting. Skolen lå en kort cykeltur væk, og det samme gjorde fodboldklubben og Sparkøbmanden. Senere tog jeg bussen ind til Nyborg, da man lukkede overbygningen på Frørup Centralskole, men der var jo egentlig heller ikke langt. Det var jo bare en kort tur i bus, og så var man der.

Da jeg senere flyttede til Sorø oplevede jeg for første gang, at noget blev fjernt. Her blev det besluttet at lukke landsbyskolerne, så man for fremtiden skulle ind til en af de tre kommunalhovedstæder for at komme i skole. Min daværende kæreste var trist over lukningerne, og det samme var alle lokalområderne. Men der var intet at gøre, for der var en udsigt til økonomiske besparelser. Siden da har emnet nærhed optaget mig meget.

For der er mange steder en bevægelse mod, at mange ting kommer til at ligge længere og længere væk fra folk. Man ser det naturligvis i landsbyerne, hvorfra mange ting gradvist forsvinder.

Man ser det i byerne, hvor debatten om lukningen af især hospitaler og udflytningen af statslige arbejdspladser fylder meget.

Og man ser det ikke mindst i EU-debatten, hvor vi ofte ser en modstand mod EU-indblanding i nationale anliggender. Og lige netop nærheden er den helt store motivation for mig i EU-debatten. Det er rigtig fint med et samarbejde om de store ting, som Danmark ikke selv kan løse. Men der sker desværre en bevægelse mod, at EU’s indblanding går langt længere end det.

Når snakken falder på EU, hører man ofte, at EU ikke er fjernt. Og det kan man sikkert sagtens finde en masse akademiske forklaringer på, at det er sandt. Den slags søforklaringer køber folk i det konkrete Danmark uden for storbyernes mure dog heldigvis sjældent. Den kritik, jeg oftest hører, er stadig, at EU er meget fjernt.

I dagens Danmark er vi på vej til at glemme vigtigheden af nærhed. Det gælder sådan set alt fra lokale skoler i landsbyerne til EU-lovgivning. For det kan godt ske, at der ikke var særlig langt fra Regissevej til skole, men der er altså langt fra Regissevej til EU.

Kuzma Pavlov Jensen

 

Kommende arrangementer

 • Grill under Egen

  Grill under Egen

  Vi mødes i grillhytten, ”Under Egen” Kl. 18.00, hvor der er tændt op. Medbring egen mad og drikke og hyg dig med børn og voksne fra nabolaget. Tilmelding ikke nødvendig. Læs mere
 • Udflugt til Skarø

  Udflugt til Skarø

  Tag med Tårup/Frørup Seniorklub på en spændende udflugt til Skarø onsdag den 11. september 2019.
  Læs mere
 • Tårup-turen 2019

  Tårup-turen 2019

  Lørdag d. 7. september: Har du lyst til at gå eller løbe på ruter af 3, 5 eller 10 kilometers længde, cykle en længere rute eller løbe et lille orienteringsløb med børnene så mød op ved forsamlingshuset d. 7. september med familie og venner. Læs mere
 • Dameaften i Tårup forsamlingshus

  Dameaften i Tårup forsamlingshus

  Tag veninderne, naboen, svigermor, mor, søster, kollegaer og andre dejlige damer under armen og kom til dameaften i Tårup forsamlingshus.
  Læs mere
 • Høstfest i Tårup Forsamlingshus

  Høstfest i Tårup Forsamlingshus

  Tirsdag, den 08. Oktober 2019, kl.18:00: Der er dømt fællessang, røde seler, fuldskæg og nostalgi af bedste skuffe, når Tårup/Frørup Senioklub holder Høstfest i Tårup Forsamlingshus. Læs mere
 • Efterårsmøde

  Efterårsmøde

  Tirsdag den 12. november 2019: "ER VI DE GAMLE UNGE ELLER DE UNGE GAMLE" - En musikalsk underholdning om det at blive gammel, men ikke at have lyst til at være gammel, med skuespiller Agnethe Bjørn og pianist Lisbeth Sylvest. Læs mere
 • De fynske tysklandsarbejdere

  De fynske tysklandsarbejdere

  Tirsdag, den 04. Februar 2020, 14:00: Arkivleder cand phil i historie Jytte Raun fortæller om de fynske tysklandsarbejdere – hvem var de, og hvorfor tog de til Tyskland for at arbejde under Besættelsen . Læs mere
 • Forårsfest i Seniorklubben

  Forårsfest i Seniorklubben

  Den 17. marts 2020 holderTårup-Frørup Seniorklub sin traditionsrige forårsfest i Frørup Forsamlinghus. En rigtig festlig aften med god mad, god underholdning og veloplagt selskab. Læs mere
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Nyheder

 • 1

kiknyt

Steder i Tårup og Frørup

Andre sider om Tårup

Gamle matrikelkort fra Tårup

Hent kort

1810-1851

Hent kort

1851-1877

Hent kort

1877-1955

Hent kort

1955-1980

Virksomheder i Tårup og Frørup

 • 1