Tårupportalen

Følg Tårupportalen på din SmartPhone:

Start din browser og skriv taarupportalen.dk i adressefeltet

Tryk på de tre små blå linjer øverst til venstre på din SmartPhone og  menuen åbnes.

Vælg herefter hvad du vil se...

Mobilmenu:

Vælg menupunkt eller pil ud for punktet for at vælge menupunkt i undermenu.

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

Hjertestartere

I Tårup har der siden 2013 været en hjertestartergruppe/ førstehjælpergruppe grupperet omkring hjertestarteren i Kirkens Hus. Siden er der også i Frørup kommet to personer der er tilknyttet hjertestarteren ved Frørup Kirke.

I forbindelse med etableringen af hjertestarterne blev der uddannet 15 personer som førstehjælpere - disse personer er registreret på de 10 hjertestartere som nu er i området - 2 af disse personer bliver af alarmcentralen kaldt ud til situationer med hjertestop, ved hjælp af almindelige telefonopkald - med den usikkerhed det giver.

hjertestartere

Det eksisterende system administreres af Trygfonden
Fra Juli 2018 har Region Syddanmark i samarbejde med region Sjælland startet en udrulning af et nyt udkaldesystem, som er baseret på en telefonapp, som kan spores af alarmcentralen via GPS, og de 3 nærmeste personer bliver så kaldt ud.

Det vil sige at førstehjælperne med det nye system ikke er tilknyttet en bestemt hjertestarter som tidligere. De tre personer der bliver alarmeret får en rutevejledning til alarmstedet og en person bliver pålagt at hente hjertestarteren.
Det nye system vil styrke udkaldet og forkorte responstiden for førstehjælpen.
Der skal arbejdes for at uddanne så mange som muligt der kan indgå i det nye system - jo kortere der er mellem førstehjælperne jo bedre.
Der skal samtidig arbejdes for, at vi får en jævn fordeling af hjertestartere i området - private såvel som offentligt ejede.

Ordningen er et supplement til ambulance- og helikopterberedskabet. For hvert minut det går hurtigere, giver det ca 10 % større chance for genoplivning til et normalt liv.
Det praktiske ved udkaldsordningen forestås af organisationen Dansk Folkehjælp - Danmark redder liv.
Foreløbig er der dannet en netværksgruppe af førstehjælpere svarende til den eksisterende gruppe , hvoraf 1 person er kontaktperson.

De to tilkaldesystemer vil indtil videre i en indkøringsperiode fungere side løbende.

Arne Nielsen

Kommende arrangementer

 • Er det tiden der bestemmer?

  Er det tiden der bestemmer?

  Søndag 31. marts 2019 Den kendte og efterspurgte foredragsholder Erik Lindsø kommer til Tårup og holder foredrag i Tårup Forsamlingshus, efter aftensgudstjenesten i Tårup kl. 19:30.
  Læs mere
 • Forårskoncert i Frørup Kirke

  Forårskoncert i Frørup Kirke

  Koncert med Vindingekoret i Frørup Kirke Torsdag den 11. april 2019 kl. 19:30: Vindingekoret er under kyndig ledelse af Jens Reinholt og i år er repetoiret primært sange med tekst af Halfdan Rasmussen. - Mød op med familien og få en dejlig oplevelse. Med venlig hilsen Menighedsrådet. Læs mere
 • Generalforsamling i Tårup Vandværk

  Generalforsamling i Tårup Vandværk

  Tårup Vandværk Indkalder til årlig generalforsamling mandag den 25 marts 2019 kl 19:00 i Tårup Forsamlingshus. Dagsorden ifølge vedtægterne. Venlig hilsen Bestyrelsen
  Læs mere
 • 1
 • 2
 • 3

Nyheder

 • 1

kiknyt

Steder i Tårup og Frørup

Andre sider om Tårup

Gamle matrikelkort fra Tårup

Hent kort

1810-1851

Hent kort

1851-1877

Hent kort

1877-1955

Hent kort

1955-1980

Virksomheder i Tårup og Frørup

 • 1